23 Aralık 2008 Salı

Son bahar salatası


Çok severek yaptığım bi salatadır. Sizlerede tavsiye ederim, pratik ve lezzetli daha ne istenebilirki :).
Adınıda ben verdim salatama.

Neden son bahar?
Renkleri son bahar yaprak dökümünü anımsattığını hep düşünmüşümdür ama adını vermek bugünlere kısmet miş, eee salatamı da adsız bırakamazdım :)




Malzemeler:
  • 1/2 cup yahut 1/2 su bardağı arpa şehriyesi
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 100 gr bezelye (1/2 su bardağ)
  • 100 gr mısır
  • 100 gr haşlanmış nohut
  • 1/4 kırmızı biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Ceviz

Hazırlanışı:

  1. Arpa şehriyemizin yarısını sıvı yağda esmerleştirelim (ama fazla değil), ardından diğer yarısınıda ekleyip tamamen kavurduktan sonra, üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip, tuzlandırıp pilav gibi pişirelim, piştikten sonra 1/4 su bardağı su ekleyip, karıştırdıktan sonra altını kapatıp, 10 dk dinlendirelim.
  2. Şehriyemiz dinlenirken, haşlanmış bezelyemizi, nohutumuzu, mısırmızı, doğranmış maydonozumuzu, doğranmış kırmızı biberimizi bir karıştırma kabına alalım.
  3. Diğer yandan, soğumuş şehriyemizi hardal ile harmanlayıp diğer malzemelere ekleyerek karıştıralım.
  4. Salatamızı servis tabağına alıp, cevizimizide üzerine serperek servis edebiliriz...

PS: Salatamıza fazla kırmızı biber eklersek, diğer malezemelerin tadını bastırır.






1 yorum:

lezzetyolculugu dedi ki...

Enteresan ama çok faydalı bir salata olmuş.Çokta güzel görünüyor.İçinde ceviz olan herşeyi severim ancak hardalla biraz başım dertte..Ellerinize sağlık.