Son bahar salatası
Çok severek yaptığım bi salatadır. Sizlerede tavsiye ederim, pratik ve lezzetli daha ne istenebilirki :).
Adınıda ben verdim salatama.
Neden son bahar?
Renkleri son bahar yaprak dökümünü anımsattığını hep düşünmüşümdür ama adını vermek bugünlere kısmet miş, eee salatamı da adsız bırakamazdım :)
Malzemeler:
- 1/2 cup yahut 1/2 su bardağı arpa şehriyesi
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 100 gr bezelye (1/2 su bardağ)
- 100 gr mısır
- 100 gr haşlanmış nohut
- 1/4 kırmızı biber
- Sıvı yağ
- Tuz
- Ceviz
Hazırlanışı:
- Arpa şehriyemizin yarısını sıvı yağda esmerleştirelim (ama fazla değil), ardından diğer yarısınıda ekleyip tamamen kavurduktan sonra, üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip, tuzlandırıp pilav gibi pişirelim, piştikten sonra 1/4 su bardağı su ekleyip, karıştırdıktan sonra altını kapatıp, 10 dk dinlendirelim.
- Şehriyemiz dinlenirken, haşlanmış bezelyemizi, nohutumuzu, mısırmızı, doğranmış maydonozumuzu, doğranmış kırmızı biberimizi bir karıştırma kabına alalım.
- Diğer yandan, soğumuş şehriyemizi hardal ile harmanlayıp diğer malzemelere ekleyerek karıştıralım.
- Salatamızı servis tabağına alıp, cevizimizide üzerine serperek servis edebiliriz...
PS: Salatamıza fazla kırmızı biber eklersek, diğer malezemelerin tadını bastırır.
Yorumlar