25 Aralık 2008 Perşembe

Susamlı burgu

Merhabalar;


Akşam çayın yanında eşimin ve benim ne zaman canımız milföy çekse, ilk başvurduğumumuz tarifimdizdir susamllı burgu...

Denemenizi mutlaka tavsiye ediyorum.

Affiyetler olsun :)


Malzemeler:
  • Milföy hamuru
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Susam

Yapılışı:

  1. Milföylerimiz biraz yumuşadıktan sonra, kare şeklinde olan her bir milföyümüzü uzunlamasına 4 de kesiyoruz (yaklaşık 2 parmak kalınlığında).Yumurtamızın sarısını bir kaseye alıp bir çimdik tuz atıp karıştırıyoruz.Kesilmiş bir dilim milföyümüzü alıp, üzerine yumurtanın sarısını sürdükten sonra, susamızı serpip diğer bir dilim milföy dilimini üzerine yerleştirip, tekrardan yumurta sürüp susam serpitikten sonra, iki defa burkuyoruz, açılmamasına dikkat edin. Tepsimizede diziyoruz
  2. Milföylerimizin hepsini bu şekilde yaptıktan sonra, fırınızımda 200 dereceye ayarlayıp iyice kızarana kadar pişiriyoruz, benim milföylerimin ambalajında bu dereceyi vermiş, sizde isterseniz kontrol edin tavsiye edilen dereceye....

Affiyetler olsun :)

0 yorum: