21 Ocak 2009 Çarşamba

Tatlı Milföy





Dün misafirlerime hazırlık yaparkene, tatlı olarak ne yapacağıma bir türlü karar veremedim...
Bende aldım elime milföyleri kestip biçtim :) İşte ortaya böyle bir şey çıktı ekşi tatlı karışımı...

Malzemeler: ( 5 kışılık)

  • 6 kare milföy
  • 1 yumurta sarısı
  • Böğürtlen reçeli
  • Pudra şekeri
  • Kürdan

Hazırlanışı:

  1. Kare milföylerimizi 4 de kesip tepsiye dizdikten sonra, kürdan ile 15-20 tane delik yapınız, yumurtanın sarısını da üzerlerine sürelim. (milföy karelerimizin üzerine delikler yapmamızın maksadı, milföylerimizin fazla şişmemesi içindir)
  2. Milföylerimizi 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim (benim milföylerin ambalajında 200 derece tavsiye edilmiş).
  3. Fırından çıkan milföy karelerimizi hafif soğuttuktan sonra genişlemesine iki ye ayıralım, ve ince bir tabaka reçelimizden sürdükten sonra diğer yarım milföyü üzerine kapatalım (Böğürtlen reçeli ekşi olduğundan dolayı fazla sürmedim).
  4. Üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis edebilirsiniz...

PS: Farkli reçellerde kullanabilirsiniz, mesela içine portakal reçeli sürüp üzerine çikolata eritip dökebilirsiniz..

Affiyetler olsun :)


6 yorum:

Glennis dedi ki...

This also looks lovely. Jam tarts.
So sorry But I only speak and write English.
Thanks for your visit.

Adsız dedi ki...

ELİNE SAĞLIK CANIM HARİKA OLMUŞ
susamcorekotu.blogcu

Sevde dedi ki...

Teşekkür ederim arkadaşım...:)

asuman esra dedi ki...

s.a sevdecim ellerine saglık inş. bi sana gelmek nasip olurda bana TATLI MİLFÖYÜNDEN yaparsın artık ...

Asiye dedi ki...

offff milföy tatlısı harika. HELEKİ ARASINDAN AKIŞAN BÖĞÜRTLEN SÜPER. İlk fotoğrafta tam akma anını havada güzel yakalamışsın :) ellerine sağlık

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Çok nefis görünüyor, ellerine sağlık..