Tatlı Milföy
Dün misafirlerime hazırlık yaparkene, tatlı olarak ne yapacağıma bir türlü karar veremedim...
Bende aldım elime milföyleri kestip biçtim :) İşte ortaya böyle bir şey çıktı ekşi tatlı karışımı...

Malzemeler: ( 5 kışılık)
Bende aldım elime milföyleri kestip biçtim :) İşte ortaya böyle bir şey çıktı ekşi tatlı karışımı...
Malzemeler: ( 5 kışılık)
- 6 kare milföy
- 1 yumurta sarısı
- Böğürtlen reçeli
- Pudra şekeri
- Kürdan
- Kare milföylerimizi 4 de kesip tepsiye dizdikten sonra, kürdan ile 15-20 tane delik yapınız, yumurtanın sarısını da üzerlerine sürelim. (milföy karelerimizin üzerine delikler yapmamızın maksadı, milföylerimizin fazla şişmemesi içindir)
- Milföylerimizi 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim (benim milföylerin ambalajında 200 derece tavsiye edilmiş).
- Fırından çıkan milföy karelerimizi hafif soğuttuktan sonra genişlemesine iki ye ayıralım, ve ince bir tabaka reçelimizden sürdükten sonra diğer yarım milföyü üzerine kapatalım (Böğürtlen reçeli ekşi olduğundan dolayı fazla sürmedim).
- Üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis edebilirsiniz...
PS: Farkli reçellerde kullanabilirsiniz, mesela içine portakal reçeli sürüp üzerine çikolata eritip dökebilirsiniz..
Affiyetler olsun :)
Yorumlar
So sorry But I only speak and write English.
Thanks for your visit.
susamcorekotu.blogcu