Lazanya kıymalı (Lasagne)

İşte bizim favori yemeklerimizden biri...
Bütün sırlarımla size sunuyorum...
Tarif iki kişiliktir.

Bolenez sosun Malzemeleri :

  • 200gr kıyma
  • Yarım havuç
  • 1 küçük soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 250 gr domates veya konserve domates
  • 250 ml su yahut et suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kahve kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Tatlı biber (paprika)
  • 1 defne yaprağı
  • Maydonoz
  • Fesleğen (ben katmadım ama tavsiye ederim)
  • Mercan köşkü (baharat) (ben katmadım)
  • Zeytin yağı

Beşamel sosun malzemeleri :

  • 30 gr tereyağ yahut sıvı yağ
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • 400 ml süt
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi (arzu ederseniz)
  • 40 gr kaşar
Makarna:

  • 4 yaprak lazanya (ben barillanin lazanyasını kullanıyorum)
  • Kaşar

Bolonez sosun hazırlanışı:

  1. Tavamızdaki yağı ısıttıktan sonra kıymamızı içinde güzelce bir kavuralım (kırmızılık kalmayıncaya kadar), kıymamız topaklanmaması için kaşığımızla üzerine iyicene bastıralım. Doğranmış soğan ve sarımsağımızıda ekleyip kavuralım.
  2. Diğer yandan soyulmuş ve küb küb kesilmiş havuçlarımızı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Salçamızı ekleyip kokusu çıktıktan sonra, domateslerimizi de kabuklarını soyup doğrayıp kıymamızın üzerine döküp kavurup et suyumuzu dökelim.
  4. Defne yaprağı, tatlı biber ve karabiber ile tatlandırıp 1 saat kısık ateşte kapağı kapalı pişirelim, arada sırada karıştıralım.
  5. Pişmiş bolonez sosumuzun içine doğranmış maydanoz,fesleğen ve tuzu ekleyelim. Kenara alalım.

Beşamel sosun hazırlanışı:

  1. Sütümüzü hazır bir vaziyette ocağın yanında bulunduralım.
  2. Küçük bir tenceremizde tereyağını erittikten sonra unu ekleyip tahta kaşık ile pembeleşene kadar, sürekli karıştırarak kavuralım.(Orta ateşte)
  3. Çırpacağı elimize alalım arkadaşlar :) Ocağımız harlı ateşte olsun. Sütümüzü aralıksız ama orta miktarda dökerek bir yandanda sürekli topaklaşmaması için karıştıralım, taki un ve süt birleşmiş olsun. 15-20 dakika dibi tutmaması için sürekli karıştırarak pişirelim.
  4. Pişmiş beşamel sosuna hindistan cevizi ve kaşarımızı ekleyip karıştıralım, taki kaşar tamamen erimiş olsun.
  5. Tuz ve karabiberimizle tadlandıralım.

Lazanyanın yapılışı:

  1. Tavamızda kıymayı üç e bölelim.
  2. Borcamımızı tereyağ ile her yerini yağlayalım, lazanya yaprağını yerleştireceğimiz yere az bir bolonez sos yayalım.
  3. Lazanya yaprağını serelim ardından kıymanın 1/3 birini yaprağın üzerine yayıp beşamel sosu döktükten sonra rendelenmiş kaşar yayalım, son iki katıda böyle yapalım.
  4. En son yaprağımızı serdikten sonra kalan beşamel sosunu üzerine dökelim ve bol kaşar serpelim.
  5. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim..

Affiyetler olsun...

PS: Borcamın dibine az bir miktar bolenez sos dökmemizin sebebi, lazanyamızın dibi tutumaması ve kolay servis içindir.

Yorumlar

pelince dedi ki…
Sevde muhteşem olmuş,şimdi yakınımda olsan koşa koşa gelirdim sana:)
Elleirne sağlık....

Sevgiler.
Unknown dedi ki…
Benim kız günlerdir lazanya istiyor benden hiç denemediğim bir lezzet açıkcası nasıl yapıldığınıda bilmiyordum hızır gibi yetiştin anne kız beraber bakıyoruz şimdi tarife:)
Unknown dedi ki…
Canım harika olmuş ellerine sağlık
sunumda harika ben tabağı aldım sevgiler...
Adsız dedi ki…
Denemekten nedense çekindiğim tarifler arasında:)
Ellerine sağlık canım,görüntü muazzam..
Adsız dedi ki…
SEvdeee 5 yıldız benden harikasın
ellerine sağlık
çok güzel bir görünüm ve foto çekimleri harika.
Bana makinanın markasını yazarmısın canım
sevgiler...
Ordanburdanhayattan dedi ki…
aman yarabbim harika görünüyorrr.
ellerine sağlık
Adsız dedi ki…
Mmmmm nefisss görünüyor, eline sağlık canım.
Damak Tadı dedi ki…
Tarifin kç kişilik olduğunun hiç önemi yok canım...Sadece görüntü harikaaaa..Ne denir ki,ellerine sağlık demekten başka..
Unknown dedi ki…
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor:)
GELİNCİK MUTFAK dedi ki…
bir lazanya bu kadarmı lezzetli olur? sevde ' nin elinden olursa olur....ellerine sağlık canım...
Marifetane hobi dedi ki…
Yine geldim yeni dua kampanyamıza desteğin için arkadaşım belkide çok olduğumu düşüneceksin ama yinede geldim işte Hasta bir kardeşimiz için salat-ı tefriciye okuyoruz blogumu ziyaret ederek bize katılımını bekliyorum canım.hayırlı geceler diliyorum.
sarımutfak-hande dedi ki…
süper görünüyor cnm ellerine emeklerine sağlık sabah sabah acıktırdı beni bu görüntü
sevgiylekal
Adsız dedi ki…
Ben bu lezzetin tadına bakan biri olarak tek bir eleştiri yapmak istiyorum.
Servis ve lezzet mükemmel...

Eline sağlık Sevde süper bir tat...

* Becerisi olan herkese yapmasını tavsiye ederim. Yemesi çok güzel :)
Sevde dedi ki…
Eren çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için, kapımız her zaman açıktır mutlaka bekleriz :)
Tijen dedi ki…
Ne garip, makarnayı, böreği o kadar severim de lazanya yapmam. Neden acaba? (Et yemediğim halde çok şık buldum lazanyanı Sevde)
Selma - DUSBAHCESI dedi ki…
Lazanyanin gorunusu harika! Tadida gorundugu kadar guzeldir eminim. Cok severim bu tarz yemekleri. Bir gun deneyecegim insallah.

Besamel sosa hindistan cevizi eklememissin. Daha once hic denedinmi?
lezzetyolculugu dedi ki…
Bir lazanya ancak bu kadar güzel olabilir.HArika görünüyor çok güzel yapılmış ve çok güzel görüntülenmiş ellerinize sağlık.Görenin canı stiyor.
emine dedi ki…
lazanyayı çok merak ediyorum ama hiç aklıma gelmiyor markete gidince bakmak makarnayı çok severim ama makarna reyonlarında hiç rast gelmedim yoksa mutlaka alır denerdim ellerine sağlık çok güzel bir görüntüsü var eminim tadıda güzeldir
bu arada bir forum oluşturdum sayfamda yazdım gerçi ama buradan da davet etmek istedim birbirimizi daha yakından tanıyabilmek güzel paylaşımlar elde etmek istedim bu amaçla oluşturdum forumumuzu hepimizin tüm blog yazarlarının forumu bu okuyan herkesi ve sizi bekliyorum sevgiler
http://blogcuyuz.yetkinforum.com
Adsız dedi ki…
HİÇ LAZANYA YAPMADIM VE YEMEDİM AMA BÖYLE GÖRÜNCEÇOKŞEYLER KAÇIRMIŞIM ..EN YAKIN ZAMANDA BENDE YAPAYIM ...SEVGİYLE KAL..
egeli dedi ki…
OOOO... SÜPER OLMUŞ SEVDECİM ,ELİNE SAĞLIK...BAYILDIMMMMMM...
Saliha dedi ki…
bekarken cok yaptıgım bır lezzet sevdecım..hatırlattıgın ıcın cok sagol..nasıl canım cektı yaaa...

bır sey sormak ıstıyorum,bolanez sos 1 saatmı pişecek,çok degıl mı?bırde lazanyayı haşlamadanmı koyuyoruz...benım gozumden kacmıs olabılır ama merak ettım denemeyı dusunuyorum da:)cok tesekkurler..ellerıne saglık...
Sevde dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
eldivenlerim dedi ki…
lazanya ancak bu kadar güzel gözükebilir;) harika, ellerine sağlık arkadaşım.....
Sevde dedi ki…
Örgüknit;
Teşekkür ederim beni şımartıyorsun :)
Makinemin markası "CANON IXUS 82 IS"
Öpüyorum...

Dusbahcesi;
Evet hep hindistan cevizi ekliyorum, barillanın sayfasında püf nokta olarak verilmişti bizde eşimle denedik çok hafif bir değişim ama güzel tavsiye ederim :)

Minecim;
Malesef her markette bulunmuyor ama metroda ve büyük marketlerde kolaylıkla bulursun canım..
Paketi beş bucuk lira ydı yanlış hatırlamıyorsam ama baya var içinde..
Bu arada forum a mutlaka katılmayı düşünüyorum hatırlattığın için teşekkür ederim :)

Düğme bayla binbir çeşnihayat;

Bende önceden haşlayarak yapıyordum ama artık barilla kolaylaştırdı, haşlamamıza gerek kalmadan fırınlama yöntemini çıkardılar iyi olduda, öbür türlü neler çekiyorduk :)
Bolonez sosu kısık ateşte bir saat ocakta pişirmek kulağa uzun geliyor farkındayım ama inanın lezzeti onda saklı...

İnşALLAH yardımcı olabilmişimdir, başka sualleriniz varsa ben burdayım arkadaşlar :)
Güzel yorumlarınız içinde teşekkür ederim...
Sevgiyle kalın ...
Adsız dedi ki…
Biz de cok severiz lazanyayi, ne zamandir yapmamistim, o kadar güzel görünüyor ki görünce canim cekti, ellerine saglik canm.
Adsız dedi ki…
ellerine sağlık arkadaşım çok süper iştah açıcı görünüyor,sevgiler
Bir Dilim Düş dedi ki…
Ellerine sağlık canım tam bir lazanya yapmışsın ve tarifi de en ince detayına kadar okudum hiçbir yanlışlık yok. Süppperrsinnn!!!

Sevgiler,
Evren
Disalce dedi ki…
sevdecim görüntüsüyle bizi mestettin canım yaa..

harika görünüyor..ellerine sağlık...
AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki…
Cok muhtesem gorunuyor .Ellerınıze saglık.Guzel bır hafta sonu dılıyorum.Sevgıler...
cicibici bişeyler dedi ki…
Merhaba,lazanyaya bayılırım,çok güzel yapmışsın!tablo gibi.bayıldım,ellerine sağlık,sevgiler.
Esra'nın Mutfağı dedi ki…
Lazanyanın varlığını bile unutmuştum. İyiki bburda gördüm şimdi. Ellerine sağlıkkk:)
Sibel GÖZ dedi ki…
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..ben lazanyayı çok severimm...bende oğluş için yeni blog hazırlıyorum.acemiyim yaniii...ziyaretime gelir beni aranıza alırsanız sevinirim...sevgi ve afiyetle...
Glennis dedi ki…
Everyone loves lasagne, takes ages to make but tastes so good.
Adsız dedi ki…
Sitenizi ilk ziyaretim ama cok begendim. Degisik ve guzel tarifleriniz var. Bazilarini en kisa zmanda denemek isterim. Mesela bu lazanya kiymali cok guzel gorunuyor. Eminim esimde sevecektir. Benimde bir yemek sitem var. Sik sik sizi gormekten mutluluk duyarim. Ellerinize saglik. Koseminderinden Gurbet kusu
garfield dedi ki…
lazanya bayılırım

Popüler Yayınlar