Yoğurtlu ekmek

Arkadaşlar;

Sizlere çok sevdiğimiz bir ekmeği taktim etmek istiyorum, kendisini tefal ekmek yapma makinemizde var olan kitapçıktan uyguluyoruz...

Malzemler(1kg):
  • 200 ml su
  • 125 gr yoğurt
  • 2 tsp tuz
  • 1 tbs şeker
  • 480 gr un
  • 70 gr çavdar unu
  • 2.5 tsp instant maya

Hazırlanışı:

  1. Bütün malzemelerimizi hazır ediyoruz.
  2. Ekmek yapma makinemizin haznesine sırasıyla su, yoğurt, tuz, şeker, unlar ve mayayı ekliyoruz.
  3. Benim makinemde 8 numaralı programda yapılıyor; 3 saat ve 55 dk sürüyor, 30 dakika ön ısıtmalı, sizin pogramlarınıza bakarak bu kriterlere uygun programı seçebilirsiniz.

PS: Eğer elde yoğuracaksanız bütün malzemeleri karıştırıp mayalanması için bir kenara alın, 30 dk sonra tekrar yoğurun, tekrardan mayalanması için 30 dk bekletin, mayalanma süreci sonucunda, şekil vererek 210 derecede ısıtılmış fırında üzerini ıslatarak pişirebilirsiniz.

Yorumlar

Tijen dedi ki…
Sevde merhaba,
Bende "kavrulmuş susam yağı" var, bu tür yağlar Uzakdoğu malzemeleri satan marketlerde bulunuyor. Çok aromatik bir yağ, tamamen lezzeti için tercih ettim. Yoksa ben zeytinyağcıyım biliyorsun!
Unknown dedi ki…
Ellerine sağlık Canım benim ... harika görünüyor
Adsız dedi ki…
çok istiyorum bir ekmek yapma makinası ama daha almak kısmet olamadı ...acaba bu tarifi fırında denesem nasıl olur.?iştah açıcı görünüyor ..sevgiyle kal..
Unknown dedi ki…
Canım maşallah ne güzel olmuş sıcakken alayım ellerine sağlık.Üstünde sürülü olan ne merak
ettim kocaman öptüm...
Sevde dedi ki…
Affiyetler olsun ablacım :)
Üzerindeki yeşil zeytin ezmesi onuda tavsiye derim öpüldün :)
Adsız dedi ki…
Canım maya kullanman bu tarifi için çok orjinal olmuş.
Mayalısını mutlaka deneyeceğim.
Ellerine sağlık güzel kardeşim.
Sevgiler...
Mon Petit Chou dedi ki…
eskiden bende ekmeği kendim yapıyordum ama şimdi Duru'dan yemek yapmaya bile fırsat bulamıyorum. canım senden bir somun ekmek aldım, akşama afiyetle yiyeceğim ellerine sağlık.
Adsız dedi ki…
selamün alyküm kardesim ben canimmustafanin annesiyim dua kampanyasinda sizinde kakiniz oldu allahim sizlerden bin kere razi olsun kardesim sizingibi güzel insanarigörünce cok duygulandim demeki hic bir yerde yaliniz deyilik allahim hepinizden de binlerce kez razi olsun cok cok teskür ederimkardesim hayirli güner allaha emanet olun
egeli dedi ki…
SEVDEM MERHABA,EKMEK HARİKA OLMUŞ CANIM ,ELİNE SAĞLIK,8 NUMARALI PROGRAM HANGİ EKMEK İÇİN GEÇERLİ ACABA,FRANSIZCAMI YAZIYOR SENİN MAKİNANDA,BANA ONU YAZSANA TATLIM.MESELA BENİM MAKİNAMDA 8 NUMARA DA ''HAMUR'' YAZIYOR .
Adsız dedi ki…
Üzerinde ki zeytinezmesi ve yanında bir bardak çayla ben bu ekmeği yerim:)
Ellerine sağlık canım..
Doyumluk.... dedi ki…
Çavdar ekmeğini çok tüketiyorum bende.senin yaptığında harika görünüyor.eline koluna sağlık...
çok iştah açıcı olmuş canım.
afiyetler olsun.
sevgiler
Pelin dedi ki…
Sevdeciğim,
Ekmek harika görünüyor. Bu saatte acayip iştahımı açtı. Ellerine sağlık.
Müsade konusunda ise, lafı bile olmaz canım. Tam tersi çok sevinirim:) Merakla bekliyorum.
Sevgiler
GELİNCİK MUTFAK dedi ki…
harika bir tarif...hemde dışardan aldığımız ekmeklerden daha hijyenik...ellerine sağlık...iyi tatiller canım...mutlu kal...
leyya dedi ki…
merhaba sevde.ekmek yapmasını bende çok seviyorum gerçekten devrim oldu bu makine olayı)yoğurdu hatta yoğurdun suyunu bile kullanıyorum hatta sütü kestirdigim zaman çıkan suyu (peynir altı suyu deniyor ona sanırım)bile atmayıp ekmekte kullanıyorum ..hasılı uçurduk bu ekmek olayını))
Sevde dedi ki…
Egeli ablacım benim makinamda "yoğurtlu ekmek" programı diye geçiyor türkçe yazıyor...
Öpüyorum...

Pelin ablacım çok teşekkür ederim :)
Öpüldün...
HÜLYA dedi ki…
merhaba sevdeciğim..

ziyaretine ve gzüel sözlerine çok teşekkürler.. bloğun çok hoş genç ve becerikli bir kardeşimiz daha oldu ... ellerine sağlık canım

her zaman beklerim sevgiler
rumeysa dedi ki…
Sevde Hanım, acaba sizin ekmek makinanız dışı tamamen metal olan model mi? Bir arkadaşımın da ondan var fakat tarif kitabını kaybettiği için kullanamıyor. Eğer aynı ise ona da hemen vermeliyim bu tarifi. Ellerinize sağlık...
lezzetyolculugu dedi ki…
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Ekmek yapma makineni sürekli kullanıyormusun.Bir ara pek heves ettim alan arkadaşlarım evde yer kaplıyor bir iki kullanımdan sonra öylece duruyor dediler vazgeçtim.Yine bir heves geldi şimdi görünce alsammı.
Ellerine sağlık Canım ..SEVGİLER

Popüler Yayınlar