Şehriyeli brüksel lahana çorba-yemek
Sizlere huzur dolu bir hafta diliyorum her şey gönlünüzce olsun hayırlısıyla inşALLAH...
Malzemeler (2 kişilik):
- Yarım havuç
- Yarım su bardağı bezelye (taze)
- 5 adet brüksel lahanası
- 2 çorba kaşığı tel şehriye
- 4 adet arpa soğan
- Et suyu
- Taze öğütülmüş karabiber
- Tuz
- 1/2 su bardağı kaynamış sıcak su
Terbiyesi için:
- 1 yemek kaşığı un
- Tereyağı
- 1/4 su bardağı süt
Yahut terbiyesi için:
- 3 yemek kaşığı krema
Hazırlanışı:
- Havuçlar küp küp doğranır, brüksel lahanalar temizlenir mümkün olduğunca güneş görmüş yapraklar koparılmamaya çalışılır, kök kısmı kesildikten sonra bıçak yardımı ile hafif derin bir artı oluşturulur(kokusu gitmesi için.)
- Zeytin yağ da önce havuçlar sotelenir turuncu renk saldıktan sonra sırasıyla arpa soğanlar, brüksel lahanası, dondurucudan çıkmış bezelye ve tel şehriye kavrulur.
- Üzerine kaynamış sıcak su ve et suyu eklenip pişirilir.
- Çorbamız piştikten sonra bir tavada tereyağ köpükleşene kadar eritilir, un eklenip pembeleşene kadar kavrulur, kavrulduktan sonra süt eklenir bir taşım kayandıktan sonra çobaya dökülüp karıştırldıktan sonra bir taşım kaynatılıp kapatılır.
- Yahut çorba piştikten sonra krema ilave edilip bir taşım kaynatıldıktan sonra altı kapatılır.
PS: Et suyunu kendim yapıyorum buz küpleri şeklinde kullanıyorum, en kısa zamanda tarifini sunacağım...
Yorumlar
bence senin ki tam bir yemek olmuş.çok besleyici en kısa zamanda bu lahanayı deneyeceğim.
canım benim ellerine sağlık
çok öpüyorum.
ellerine sağlık ben şu lahanayı bi alıp yapamadım
fırsatım olmadı herhalde
ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
harika....
Güzel bir secenek olmus.
Sevgiler...
BRÜKSEL LAHANASINI ÇOK SEVEN BİRİ OLARAK BU YEMEĞİ MUTLAKA YAPACAĞIM.
ELLERİNE SAĞLIK.
SEVGİLERİMİ YOLLUYORUM.
SENİ MİMLEDİM.
BLOĞUMA UĞRARMISIN?