Kadayıf böreği
Merhaba arkadaşlar;
Kadayıf böreğime olan yoğun ilginiz beni hem güldürdü hem de çok şımarttı.
Sucuk sevenlerin böreğimi fazlasıyla seveceğinden hiç şüphem yok. Yalnız kilolara dikkat :) ve tarifimize dönerseeeek
Malzemeler;
- 500 ge tel kadayıf
- 2 adet yumurta
- 100 gr sucuk veya sosis
- 2 su bardağı süt
- 100 gr kaşar peynir
- 1oo gr tereyağ
Hazırlanışı;
- Öncelikle tereyağımız mis gibi koku yayana kadar eritiyoruz
- Kadayıfımızı ellerimizle birbirinden ayırarak havalandırıyoruz. Erişim tereyağı ile bir güzel harmanlıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsimize kadayıfın yarısını serip, üzerine ince rendelenmiş kaşar peynirini ve sucuk (yada sosis) yerleştiriyoruz.
- Kalan kadayıfımızı eşit şekilde üzerine kapatıyoruz.
- Yumurta ve sütümüzü çırpıp kadayıfımız üzerine döküyoruz.
- Kadayıf fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
PS: Böreğimiz fırından çıktığında üzerine biraz su serperek üzerini örtelim. Böylelikle böreğimiz yumuşak olacaktır. Mutlaka sıcak tüketilmeli.
Afiyetler olsun :)
Yorumlar
Senin tariflerin de çok güzel. Özellikle kadayıf böreğini merakla bekliyorum. Aşağıdaki tatlı milföylerin fotoğrafını da çok beğendim.
Sevgilerimle
Kadayıf böreğinin tarifini bende merak ettim..Görüntüsü muhteşem..Ellerine sağlık..Milföylerde çok hoş ve leziz görünüyorlar..
Sevgilerle..
nasıl olacağını sormuşsun
şöyleki lingini verdiğim arkadaşın yaptığı gibi ister blogundan arzu ettiğin bir tarifini ister yeni yapmış olduğun bir tarifini benim bloguma verdiğini söyleyip benim blogumada haber ediyorsun tarifim hazrı gel al diye mesaj yazıyorsun
bu kadar sonra ben gelip alıyorum o tarifi blogumda yayınlıyorum
bu tarif ister bir tane oluyor istersen istediğin kadar verebiliyorsun
tarfilerini bekliyorum canım
fikir verecek linkte bu http://gulungoncasi.blogcu.com/puskullu-borek_34385051.html
Kadayıf böreğini hiç yemedim ama çok nefis görünüyor ellerine sağlık ablacım:))
Sevgiler..
Sevgiler...
bir lezzet olmali,ellerinize saglik.
Güzel bir pazar gecirmenizi diliyorum,sevgiler.Bana da beklerim.