Tarçınlı fındıklı kurabiye
Malzemeler:
- 3 Yumurta akı
- 200 gr pudra şekeri
- 350 gr ince çekilmiş badem yahut fındık
- 1 Tutam tuz
- 1 Yemek kaşığı tarçın
- Yarım yemek kaşığı limon suyu yahut 3 damla acı badem aroması
Hazırlanışı:
- Yumurta akımızı ve tuzumuzu, kar halini alana kadar mikser ile çırpalım (yumurta akı olan kaseyi ters çevirdiğimizde dökülmüyor ise tamamdır)
- Kar halini almış yumurtamıza pudra şekerini ekledikten sonra, parlak bir görüntü alana kadar çırpalım. Bu massımızdan (karışım) 1/3 ini ayıralım.
- Çekilmiş fındığı, tarçını, limon suyunu massımıza ekleyip tekrardan karıştıralım.
- Tezgahımızın üzerine şeker serpip, fındıklı karışımımızı bu şekerin üzerinde 1 cm kalınlığında açıp, dilediğiniz şekli vererek, tepsimize alalım. (aslı yıldız şeklinde)
- Ayırdığımız massımızdan üzerine sürerek bir kaç saat kuruması için kenarda bekletelim (ben 5 saate yakın beklettim)
- Kurabiyelerimiz kuruduktan sonra 20 dk 180 derecede üzerindeki massın rengini değiştirmeden pişirelim.
PS: Kurabiyelerin üzerindeki mass her yapmamda kararıyor ama tadından hiç bir şey kaybetmiyor (eşim en çok o kısmı seviyor), dilerseniz piştikten sonra da sürebilirsiniz ama o zaman yumurta kokusu çok belirgin oluyor. Fındık karışımımız yapışkan olduğundan dolayı tezgaha yapışmaması için şeker üzerinde açılıyor.
Affiyetler olsun :)
Yorumlar
Ellerine sağlık..
Beğenmene sevindim canım...
bu kurabiyeler harikaaa...
ellerine sağlık....
Beyenmene sevindim isviçrede öğrendiğim bir tarif bademli de oluyor o zaman da aynı acıbadem tadında...
Sevgilerle...
Kesinlikle çok güzel bir sayfan var canım...
Ellerine sağlık..
Daha sık görüşmek dileğiyle :)
neşeli haftalar....
Sanada iyi ve mutlu haftalar diliyorum :)