Tekirdağ Köfte
Arkadaşlar; işte size mismi miss Tekirdağ köftesi...
İnanın parmaklarınızı yiyeceksiniz :)
Malzemeler :
- 1/2 kg iki defa çekilmiş dana kıyması
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı irmik
- 1 baş sarımsak
- 1 baş rendelenmiş soğan
- 3 adet yumurta
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Hazırlanışı :
- Soğanımızı soyup rendeliyoruz.
- Soyulmuş sarmısağımızı havanda dövüyoruz.
- Bir kaseye sarımsak, soğan, kıyma, irmik, un karabiber, kimyon, yumurta ve tuzumuzu katıp güzelcene bir yoğuruyoruz.
- Üzerini streç filmle kapatarak, budolabında en az 12 saat bekletiyoruz.
- Buzdolabından çıkartılan köfte harcı tekrar yoğrulup, parmak büyüklüğünde köfteler yapılır.
- Yağlanmış ızgarada yahut teflon tavada yağ ile birlikte kızartılarak sunulur.
P.S.: Harcımızı bekletmemizin amacı; irmik ve unun şişerek kıvamının bütünleşmesi içindir.
Yorumlar
Ödülünüzü almak için bloğumu ziyaret edebilir misiniz?
Sevgilerimle....
Çok güzel bir tarif. biz çok severiz zaten Tekirdağ köftesini ama hiç yapmamıştım. Tarif için teşekkürler.
Sevgiler
Elerine sağlık canım..
Ayrica ödülün icin sana cok tesekkür ediyorum, hayirli pazarlar canim.
süper görünüyor ellerinize sağlık selam ve dua ile..