Muammaralı kirpik
Hamur un malzemesinde pek bir değişiklik yok değişiklik harçda...
Bu tarifden ~ yaklaşık 60 tane elde ediyoruz (tam hatırlamıyorum).
Birde pelin ablanın kirpik tarifine ve sayfasına göz atmanızı tavsiye ederim...
Sevgiler...
Malzemeler:
- 2.5 su bardağı un + 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı fındık yağı
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım paket yaş maya yahut (1 paket instant maya)
- 1 yumurta sarısı dışına (akı içine)
- Maydonoz
İç harç:
Muammara tarifime buradan ulaşabillirsiniz.
Hazırlanışı:
- Yaş maya ılık sütü, ılık suyu ve şekeri karıştırıp 10 dk bekleyin.
- 10 dakika sonra üzerine fındık yağı, tuzu ve yumurta akını ekleyip çırpın.
- Unları eleyip karışımımıza ekleyip yoğurun.
- Hamurumuzun üzerine strech kağıt yardımı ile üstünü kapatıp ılık bir yerde, yarım saat hacminin artmasını bekleyin.
- Muammaramızı hazırlayalım.
- Hamur kabardıktan sonra, fırınımızı 180 dereceye alalım.
- Kabaran hamurumuzdan fındıktan büyük cevizden küçük parçalar kopartıp, yuvarlayarak tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısını sürerek ısıtılımış fırında üzeri kızarana kadar pişirin (çabuk pişiyor.)
- Soğuyan hamurlarımızı ikiye keselim arasına muammara sürüp maydonoz ile hem süsleyip, hemde tatlandıralım.
PS: Ben ekmek yapma makinemde hazırladım 1:30 saatlik yoğurma programında.
Yorumlar
birleşmiş canım ellerine sağlık ben
tüm yaptığın tabağı alsam olurmu ko
caman öptüm...
Ellerine sağlık
zaten fotolarına bitiyorum onu biliyorsun.
Sevgiler canım
ellerine sağlık canım..
Ellerine sağlık...
ellerine sağlık canım..
ellerine sağlık cnm
Kirpigi ilk kez duyuyorum, ismini de resmini de cok begendim...Muammarayi da seni ilk ziyaretimde gormustum, aklimda, yapicam birgun insaallah ;)
ellerine sağlık nefis görünüyorlar
ellerine sağlık :D
kirpiğede bayıldım.çok güzel resimlemişsin
ellerine sağlık canım
kocaman sevgiler
Kırpıkların arasına muammara koymak çok iyi fikir canım. Ben de böyle deneyeceğim bir sonrakinde. Ellerine sağlık
Sevgiler